Det Svenska alternativet

Vi använder oss uteslutande av noggrant utvalda Svenska animaliska produkter. Bortsett från norsk odlad Lax av högsta kvalitet. 

I Sverige är det förbjudet att tillsätta antibiotika i produktionsdjurens foder, men i andra delar av världen används det i stor utsträckning.

Genom att ge produktionsdjuren antibiotika växer dom snabbare och köttindustrin tjänar mer pengar.

Sverige har den lägsta användningen av antibiotika till djur som hålls för livsmedelsproduktion i EU. Inom EU finns också strikta linjer för hur mycket rester av antibiotika och andra läkemedel som får finnas i maten.

Reglerna säger också att djur som behandlats med antibiotika inte får slaktas och man får inte använda mjölk eller ägg inom ett visst antal dagar efter behandling.

På så sätt ser man till att antibiotika resterna i maten är så små att det inte är en hälsorisk. Testerna visar att det kött som säljs i Sverige inte innehåller några eller extremt små mängder antibiotika rester.

Att råutfodra ska var enkelt och våra styckfrysta burgare är lätta att portionera ut, smidiga i hantering och kladdfria. Ta fram så många burgare hunden ska ha under dagen och låt tina (helst i kyl i burk med lock).

 

TIPS! Ta fram morgonens mat kvällen innan

Fördelarna med färskfoder till hund

* Färskfoder förlorar sina antioxidanter

* Ej sterilt foder och har en komplett sammansättning av goda bakterier

* Betydligt högre kötthalt i färskfoder än något av dom traditionella torrfodren

* Inga konserveringsmedel som kan ge diverse hud och tarm problem

* Hunden är i grunde ett rovdjur, det vill säga att dom äter kött. I färskfoder får hunden den bakteriefloran som är bra för deras mag- och tarm system

Vår Historia

Ett familjeföretag i andra generationen där hunden och kunden står i fokus. För oss är det viktigt att hunden såväl som dess ägare är glada och nöja med våra produkter. Med  vårt breda sortiment är vi säkra på att vi har något som passar just er hund.
 

I över 40-år har vi mättat hundar främst i mellan och södra delarna av vårt avlånga land. Vi jobbar ständigt på att öka spridningen av vår filosofi kring råutfodring och produkter. Bravo grundades i början på 70-talet av Jan Nilsson, mångårig uppfödare av schäfer under prefixet Camaros. Tillverkningen började i liten skala i Jans garage och har byggts upp under åren med fokus på kvalitet. Bravo registrerades ´85 och är en av dom första färskfoderproducenterna på marknaden.
 

Idag är det sonen André Nilsson som tagit över och driver företaget. Han har jobbat hela sitt liv med färskfoder och besitter stor kunskap om hund, dess utveckling och näringsbehov i olika stadier i livet.
 

Alla vet hur viktigt fodret är för att våra hundar ska må bra, hålla sig friska och sunda i kroppen. Alla hundar har olika behov beroende på ålder, aktivitet, eventuella allergier och sjukdomar. Vi har tagit fram flera olika recept som är noga kontrollerade för att erbjuda din hund den bästa sammansättningen och kunna möta alla våra håriga kunders olika behov.. 

 


Bravo står för kvalitet och använder sig av svenskt närproducerat, veterinärkontrollerat kött med undantag för Lax som är

odlad i Norge. Att äta en naturlig kost är det som våra hundar mår bäst av. Våra foder innehåller inga tillsatser, kadavermjöl

eller biprodukter. Vi tillsätter alla vitaminer och mineraler själva för att vara säkra på att det blir korrekt sammansatta.


Vi erbjuder ett brett sortiment av både djupfryst hundmat och torkade burgare.
 

För varje sort av Bravo Hundfoder deklareras vilken typ av hund som maten rekommenderas för och vilket innehåll maten har.

För att få ut det optimala av Bravo Hundfoder är det viktigt att du väljer rätt sort. Förutom olika allergier eller andra rent medicinska

problem gäller det att tänka på hundens aktivitet, hur mycket energi behöver den. Även om du är ute och går långa promenader med

din hund dagligen kan det inte jämställas med hårt arbete. Din hund kan också med tilltagande ålder kräva mindre energi för att inte gå

upp i vikt eller få andraproblem. Det kan också finnas perioder som kräver lite extra energitillskott som till exempel när tiken är dräktig eller

under tyngre arbetsperioder. Bravo Hundfoder har ett foder för varje fas i din hunds liv och vi hjälper dig gärna att välja rätt.


Tillverkningen sker i våra egna lokaler i Stidsvig,

Klippan och alla våra lokaler är godkända av jordbruksverket.

Black Dog_edited_edited_edited.png